Оцінка якості Al-C-В-покриттів на сталевих поверхнях, отриманих методом електроіскрового легування - Гапонова, О. П.; Мисливченко, О. М.; Дудченко, В. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розроблений новий спосіб отримання борвмісних покриттів системи Al-C-В методом ЕІЛ, який полягає в нанесенні на оброблювану поверхню обмазки, що складається їз сірча-ної мазі, алюмінієвої пудри, порошку аморфного бору, з наступним електроіскровим легу-ванням графітовим електродом.
Quality assessment of AL-C-B coatings on steel surfaces obtained by electro spark alloying
Keywords: електроіскрове легування; мікроструктура; мікротвердість; рентгеноструктурний аналіз; мікрорентгеноспектральний аналіз; Al-C-В-покриття; electric spark doping; microstructure; microhardness; X-ray diffraction analysis; micro X-ray spectral analysis; Al-C-B coating; 621.9.048; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.13