Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Волинській області - Блінов, Олег (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі розглянуті питання, пов`язані з функціонуванням асфальтобетонного заводу, розташованого у Волинській області. На основі літературних даних здійснено аналіз району розташування асфальтобетонного заводу: встановлені географічні та кліматичні особливості району, встановлено наявність сировинної бази для виготовлення асфальтобетонних сумішей, розглянуто економічні особливості Волинської області. Використовуючи вихідні дані здійснено розрахунок дорожнього одягу автомобільної дороги III категорії та встановлені типи асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на заводі. Враховуючи гранулометричні склади кам`яних матеріалів здійснено розрахунок складів сумішей, що будуть виготовлятися на підприємстві. Встановлено необхідну продуктивність асфальтобетонного заводу для забезпечення будівництва автомобільної дороги та прийнято асфальтобетонне устаткування. Здійснено розрахунок складського господарства підприємства та визначено необхідну кількість транспортних засобів, необхідних для транспортування вихідних матеріалів на завод та їх переміщення по території заводу. Розглянута технологія приготування сумішей на заводі. На основі визначених складів асфальтобетонних сумішей та вартості вихідних сировинних матеріалів здійснено розрахунок вартості виготовлення сумішей на підприємстві.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; завод; склад суміші; складське господарство; економіка