Реверсивний інжиніринг при модернізації та ремонті технологічного обладнання - Внуков, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі проведено аналіз конструкцій ходових коліс та механізмів переміщення мостового крану. Також проведено аналіз причин зношування та методів підвищення зносостійкості ходової частини механізму пересування крана. Наведено дослідження напружено-деформованого стану ходового кранового колеса. Визначено, що застосування реверсивного інжинірингу при модернізації та ремонті технологічного обладнання дозволить отримати всю необхідну інформацію про деталі, яку вже економічно недоцільно привозити з-за кордону; терміни постачання надто великі; обладнання перестали постачати чи зняли з виробництва. Таким чином, вирішується актуальний питання розширення технологічних можливостей підприємств.
Keywords: 3D-сканер; зношування; мостовий кран; реверсивний інжиніринг; сканування