Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Федора Матвієнка -Героїв АТО м. Полтава - Череповська, Катерина Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху на перехресті вулиць Федора Матвієнка -Героїв АТО м. Полтава. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вулиць Федора Матвієнка -Героїв АТО м. Полтава. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вулиць Федора Матвієнка -Героїв АТО м. Полтава. Метод дослідження – натурно-аналітичний. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів побудовано модель перехрестя. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної організації дорожнього руху на об’єкті дослідження. В результаті проведеного дослідження запропоновані заходи, щодо перехрестя певною мірою передбачають зниження значень соціальних, екологічних та економічних показників ефективності.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; імітаційне моделювання дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку