Проєктування екскаваторного робочого обладнання підвищеної планувальної здібності - Гедюн, Владислав Аркадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – робочий процес розробки ґрунту обладнанням зворотна лопата. Мета роботи – модернізація спареного обладнання. Метод дослідження – аналітично-графічний. Вироблено обґрунтування теми проекту, вказано на доцільність застосування обладнання зворотна лопата з модернізованим робочим обладнанням, оснащеним додаткової відвальної поверхнею на земляних роботах, наведено класифікацію обладнання гідравлічних екскаваторів. Описано особливості робочих процесів, надано рекомендації щодо їх оптимізації. Проведено огляд з аналізом переваг та недоліків конструкцій робочого обладнання. Спроектовано екскаваторне робоче обладнання підвищеної планувальної здібності, оснащений додатковою відвальної поверхнею і виконаний основний розрахунок екскаватора, розрахований механізм управління ковша, обґрунтовані і розраховані його геометричні параметри.
Keywords: екскаватори; робочий орган; ножова система; зуби; впровадження; розробка; відкрита поверхня; масив