Впровадження інтелектуальних сенсорів в систему управління транспортерами конвеєру - Власюк, Дмитро Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Для підвищення якісних характеристик і функціональних можливостей конвеєрних ліній необхідно розширювати асортимент елементної бази системи управління, а також удосконалювати їх цифрові компоненти. Розподілені конвеєрні лінії вимагають вирішити задачі підключення множини цифрових засобів контролю транспортерів. Метою роботи є підвищення ефективності управління транспортерами конвеєрних ліній за рахунок раціонального вибору та впровадження інтелектуальних сенсорів в систему управління. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління технологічними процесами, методах прийняття рішення у багатокритеріальній ситуації, методах моделювання та оптимізації. Виявлено основні вимоги до елементної бази системи управління. Розроблено математичні моделі вибору елементної бази та обрано комплект засобів адаптивного управління транспортерами конвеєрної лінії. Проведено техніко-економічне обґрунтування задач дослідження. Промодельовано роботу логістичного процесу на новій елементній базі.
Keywords: Алгоритм; вибір; датчики; ефективність