Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Пресової – пр. Олександра Гальченка м. Дніпро. - Гуржій, Максим Богданович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження: схема організації дорожнього руху на перехресті просп. Ювілейний-вул. Гвардійців-Широнінців. Предмет дослідження: розв`язки в різних рівнях. Мета роботи: підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті шляхом влаштування розв`язки в різних рівнях. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні дослідження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати: розроблено схему розв`язки в різних рівнях із зміною напрямків смуг руху на перехресті просп. Ювілейний- вул. Гвардійців-Широнінців м. Харків. Запропонована схема розв`язки в різних рівнях із зміною напрямків смуг руху надає ряд переваг: підвищується пропускна здатність, знижується аварійність та зменшуються затримки руху транспортних засобів.
Keywords: транспортна розв'язка; ромбоподібний перетин; організація дорожнього руху; пропускна спроможність перехрестя; перехрестя