Методологiя органiзацiї робочого процесу пневмодвигуна комбiнованої енергетичної установки мiського автомобiля - Воронков, Олександр Iванович (My University, 2017)
Дисертацію присвячено вирішенню проблеми розробки методології організації робочих процесів пневмодвигуна комбінованої силової установки автомобіля, який має більш високі показники економічності й екологічності порівняно із ДВЗ при низьких обертах колінчастого вала, що є актуальною для міст з інтенсивним рухом транспорту, а також для специфічних підприємств гірничої та нафтогазовидобувної галузі. У дослідженні проведено аналіз, інтеграцію та систематизацію існуючих робіт із використання пневмодвигунів на автомобілях, розроблено теоретичні основи організації робочих процесів пневмодвигунів на базі статичної і динамічної розрахункових моделей, які відрізняються від моделей для пневмодвигунів, що застосовуються в різних галузях промисловості. Розроблено метод розрахунку процесу повітроподачі для визначення необхідних параметрів впускних і випускних каналів, швидкості, температури і витрати повітря золотникового повітророзподільника. За результатами дисертаційного дослідження розроблено програмне забезпечення для моделювання робочих процесів автомобільних пневмодвигунів з підігрівом та без нього.
Keywords: комбінована енергетична установка; пневмодвигун; золотниковий та клапанний газорозподіл; індикаторна діаграма; підігрівання стисненого повітря; 621.486