Вдосконалення експлуатаційних якостей малогабаритного навантажувача - Самарський, Максим Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті проведено розрахунок і розробка конструкторської документації робочого обладнання вилкового навантажувача Об’єктом проектування є пневмоколісний вилковий навантажувач. Пояснювальна записка включає: огляд конструкції машин для завантаження штучних вантажів, розрахунок стійкості вилкового навантажувача, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Конструкторська документація складається з плакатів, складальних креслень машини і їх вузлів. Відмінністю роботи є встановлення системи автоматичного контролю за стійкістю, що забезпечує збільшення безпеки та підвищує продуктивність вилкового навантажувача. Обладнання вилкового навантажувача системою підвищення стійкості дозволяє отримати економічний ефект в розмірі 66829 гривень на одну машину в рік у порівнянні з базовим варіантом.
Keywords: навантажувач; стійкість; штучний; обладнання; вантаж; міцність