Дослідження зміни діелектричної проникності моторної оливи від концентрації механічних домішок та води - Старосуд, Давид Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процеси змінювання діелектричних властивостей моторних олив при експлуатації. Мета роботи – визначення впливу механічних домішок та води на зміну діелектричної проникності моторної оливи. Методи дослідження – у процесі вивчення стану питання за темою дипломної роботи застосовувався метод аналізу. При проведенні лабораторних досліджень – експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ. Отримані результати оброблялись із використанням методів математичної статистики. В кваліфікаційній роботі магістра виконано аналіз показників якості моторної оливи, електрофізичних показників, бракувальних показників, методів вимірювання діелектричної проникності моторних олив. Отримані результати зміни діелектричної проникності моторних олив від концентрації механічних домішок та води.
Keywords: діелектрична проникність; моторні оливи; механічні домішки; вода; бракувальні показники; експеримент