Автоматизована обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань у програмному комплексі Topocad - Колісник, Юлія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. Сфера застосування – проведення інженерно-геодезичних вишукувань. В ході кваліфікаційної роботи здійснено: аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, опис технічних характеристик об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань і ділянки робіт, аналіз фізико-географічних умов та топографо-геодезичних особливостей району, обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі Topocad, побудову цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; тахеометрична зйомка; тахеометр; цифрова модель рельєфу; цифрова модель місцевості; система автоматизованого проектування topocad