Вплив автозаправного комплексу ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» на навколишнє середовище - Марапулець, Богдан Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто виробничі процеси на АЗК WOG, характеризовано джерела викидів в атмосферне повітря при прийомі та роздачі палива автотранспорту, розраховано обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та СЗЗ. Наведено рекомендації щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих мете реологічних умовах. Проведено оцінку акустичного впливу на навколишнє середовище. Розраховано обсяги поверхневого стоку і розміри акумуляційного резервуару. Запропоновано принципові технологічні схеми з очищення поверхневого стоку, розглянуто альтернативний варіант очищення поверхневого стоку – гідро-ботанічні майданчики, в яких використовується принцип природного очищення поверхневих вод.
Keywords: автозаправний комплекс; викид забруднюючих речовин; рівень шуму; поверхневий стік; природоохоронні заходи