Аналіз ефективності функціонування транспортного вузла вул. Новокостянтинівська – вул. Олександра Аляб’єва у м. Київ - Чирва, Микита Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху транспортного вузла вул. Новокостянтинівська – вул. Олександра Аляб’єва у м. Київ. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вул. Новокостянтинівська – вул. Олександра Аляб’єва у м. Київ. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вул. Новокостянтинівська – вул. Олександра Аляб’єва у м. Київ. Метод дослідження – натурно-аналітичний. У дипломній роботі розглянуто питання щодо аналізу методів удосконалення організації дорожнього руху. Надана характеристика об’єкту дослідження. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів, а також на основі виміру геометричних параметрів перехрестя вул. Новокостянтинівська – вул. Олександра Аляб’єва у м. Київ побудовано імітаційні моделі перехрестя до та після його реконструкції. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної реконструкції та організації дорожнього руху на об’єкті дослідження.
Keywords: імітаційне моделювання дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку; перехрестя; світлофорне регулювання