Технологія та організація ремонту і експлуатаційного утримання автомобільної дороги Григорівка – Межова – Покровськ на ділянці км 10+000 ‒ км 20+000 в Дніпропетровській області - Рєзніков, Микола Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі наведена об’єктивна оцінка транспортно-експлуатаційного стану ділянки автомобільної дороги за показниками експлуатаційної якості. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення транспортно-експлуатаційного стану ділянки дороги. Обґрунтовано система заходів щодо експлуатаційного утримання і ремонтних робіт, визначені об'єми робіт з ремонтів. Розроблені технології робіт з весняного, літнього, осіннього та зимового утримання дороги, ліквідації вибоїн та тріщин на дорожньому покритті та поточного ремонту.
Keywords: Розвиток автомобільного транспорту загального користування зв'язано зі зростання інтенсивності руху і вантажопідйомності транспортних засобів; спеціалізацією пересувного складу по видах вантажів; широким використанням автомобільних потягів; збільшенням середньої дальності перевезення вантажів і пасажирів; автомобільна дорога; експлуатаційне утримання; експлуатація; ремонт; дорожнє покриття; дорожній одяг; технологія й організація робіт