Етапи оброблення показників наземного лазерного 3D-сканування дорожнього покриву з використанням Trimble RealWorks - Батракова, А. Г.; Шелкова, І. С.; Дорожко, Є. В.; Саркісян, Г. С.; Урдзік, С. М.; Batrakova, Angelika; Shelkova, Iryna; Dorozhko, Yevhen; Sarkisian, Hor; Urdzik, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто технологію оброблення показників наземного лазерного 3D-сканування дорожнього покриву з використанням Trimble RealWorks. Описано ключові етапи оброблення: «зшивання» хмар точок, класифікацію об’єктів та створення тріангуляційних моделей для виявлення дефектів.
Stages of Processing Data from Terrestrial Laser 3D Scanning of Road Pavement Using Trimble RealWorks
Keywords: наземне лазерне 3D-сканування; дефекти покриву дорожнього одягу; хмара точок; Trimble RealWorks; Mesh-модель; terrestrial laser 3D scanning; pavement defects; point cloud; Mesh model; 528.4; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.134