Моделювання процесу формування навантажень на опорно-ходові елементи стрілових самохідних кранів - Крупко, В. Г.; Єрмакова, С. О.; Щукін, О. В.; Krupko, V. G.; Yermakova, S. A.; Schukin, O. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто фактори, що впливають на навантаженість елементів крана. Розроблено методику, яка дозволяє провести моделювання процесу формування навантажень на опорно-ходові елементи стрілових самохідних кранів з урахуванням механічних характеристик опорних майданчиків, конструктивних параметрів кранів, їх опорно-ходових елементів за різних умов роботи і режимів навантаження кранів.
Modeling of the process of forming loads on the supporting and running elements of self-propelled jib cranes
Keywords: стрілові самохідні крани; опорно-ходові елементи; математична модель; умови спирання; розподіл навантажень; опорний контур; self-propelled jib cranes; carrying and propelling element; mathematical model; terms and conditions of sup-porting; allocation of loads; support circuit; 621.873.11; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.114