Пристрiй для вимiрювання дефоромацiй елементiв конструкцiй мостiв та пiдмостового габариту - Левтеров, Андрiй Iванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Пристрій для вимірювання деформацій елементів конструкцій та підмостового габариту мостів містить джерело світла та блок обробки і реєстрації. Пристрій додатково містить послідовно розташовані на опорі джерело світла у вигляді лазера ІЧ-діапазону, коліматор та вузол розгортки лазерного променю та фотоприймачі. Перший фотоприймач закріплюється до наміченої точки мостової прольотної балки. Другий фотоприймач встановлюється на ґрунті в одній вертикальній площині з першим фотоприймачем на певній відстані від мосту. Фотоприймачі з'єднані відповідно з першим та другим входом блоку комутації, вихід якого з'єднаний з блоком обробки і реєстрації.
Keywords: вимiрювальна технiка; мости