Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах, модифікованих термоеластопластом, на асфальтобетонному заводі в Дніпропетровській області - Алексанян-Петрович, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На основі зробленого аналізу літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно властивостей бітумополімерних в’яжучих (БПВ), обґрунтовано вибір полімеру класу термоеластопласту, використання якого забезпечує отримання БПВ з високими властивостями і надійних в експлуатації асфальтових бетонів. Доведена доцільність застосування БПВ для поліпшення якості, температурної стійкості та довговічності асфальтобетонних покриттів доріг. В роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, визначено їх склад та властивості, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на асфальтобетонному заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність виготовлення асфальтобетонних сумішей на основі бітумів, модифікованих полімером СБС.
Keywords: асфальтовий бетон; мінеральні матеріали; бітум; полімерні матеріали; модифіковані в’яжучі; фізико-механічні властивості; асфальтополімербетони; ефективність