Аналiз розвитку вiдкритого програмного забезпечення ГIС та системи QGIS - Ковальова, О. М.; Ковалева, О. Н.; Kovalova, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Подано визначення терміна «відкрите програмне забезпечення» та роз’яснені основні особливості відкритого ПЗ. Розглянуто історію, переваги та недоліки відкритого ПЗ ГІС, хронологію створення відкритих інструментів ГІС і ключових організацій для відкритих ГІС. Наведено структуру QGIS та проаналізовано її основні функціональні можливості.
Анализ развития открытого программного обеспечения ГИС и системы QGIS
Analysis of the development of open GIS software and QGIS system
Keywords: ГІС; QGIS; відкрите програмне забезпечення; основні особливості відкритого ПЗ; історія розвитку відкритого ПЗ ГІС; OSGeo; OGC; функціональні можливості QGIS; ГИС; QGIS; открытое программное обеспечение; основные особенности открытого ПО; история развития открытого ПО ГИС; OSGeo; OSGeo; OGC; функциональные возможности QGIS; GIS; QGIS; open source software; the main features of open source software; the history of the development of open source GIS; OSGeo; OGC; QGIS functionality; 004.42; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.7