Дослідження перспективної сталі з високою прогартовуваністю для високоміцних залізничних рейок - Подольський, Р. В.; Бабаченко, О. І.; Кононенко, Г. А.; Podolsky, R. V.; Babachenko, O. I.; Kononenko, G. A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Вимоги до механічних властивостей, що визначаються при випробуваннях на розтягування, практично однакові для всіх світових стандартів щодо класів рейок. Однак за рівнем твердості по перерізу рейки є істотні відмінності. Виходячи з результатів аналізу літературних даних встановлено, що розробка нового хімічного складу та дослідження впливу термічної обробки для виготовлення високоміцних залізничних рейок з підвищеною прогартовуваністю є актуальним напрямком досліджень.
Research of prospective steel with high hardening for high-speed railway rails
Keywords: хімічний склад; термічна обробка; швидкість охолодження; механічні властивості; структурний стан; chemical composition; heat treatment; cooling rate; mechanical properties; structural state; 621.785.3