Підвищення ефективності доставки косметичних виробів у міжнародному сполученні підприємством ТОВ «Ельфа лабораторія» - Носенко, Дмитро Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено математичну модель процесу доставки, цільовою функцією якої є мінімізація сумарних витрат. Обґрунтовано доцільність оновлення рухомого складу тягачами Volvo FH 500 I-Save для рейсів понад 800 км та заміни складської техніки на електричні навантажувачі Toyota Traigo 48. Доведено ефективність консолідації партій вантажу – збільшення партії з 5 до 20 тонн зменшує питому собівартість одиниці продукції при зростанні загальних витрат на рейс лише на 35 %. Визначене значення економічного ефекту, що може бути отриманий у разі впровадження результатів дослідження, склало близько 369 тис. грн на рік. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень, зокрема щодо вибору рухомого складу та стратегії укрупнення партій, рекомендовані до впровадження в діяльність ТОВ «Ельфа Лабораторія» для підвищення ефективності логістичної діяльності. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міжнародні перевезення; логістика; косметика; ефективність; витрати; рухомий склад; складська обробка; моделювання