Дослідження вантажопідйомності тимчасових мостів для пропуску позанормативних навантажень - Семенюк, Денис Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі представлено аналіз сучасних конструкцій тимчасових мостів на прикладі продукції компанії Janson Bridging (США), а також розрахунок металевої головної балки прогонової будови тимчасового мосту в залежності від конструкції проїзної частини, довжини головної балки та кроку балок в поперечному напряму прогонової будови. У кваліфікаційній роботі розглянуті питання: аналіз конструктивних рішень тимчасових мостів; позанормативні навантаження для розрахунку тимчасових мостів; розрахунок металевої головної балки прогонової будови тимчасового мосту; визначення КПР для різних конструкцій проїзної частини та перерізів прогонової будови тимчасового мосту; рекомендації по проєктуванню конструкцій прогонової будови тимчасових мостів при відновленні транспортної інфраструктури в Україні
Keywords: тимчасовий міст; металева балка прогонової будови; проїзна частина; позанормативні навантаження; коефіцієнт поперечного розподілу