Створення цифрової моделі рельєфу у геоінформаційній системі QGIS - Кубарева, Світлана Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломному проекті був проведений аналіз основних нормативно-правових документів геодезичної галузі. Були визначені особливості цифрових моделей рельєфу, їх створення, види та значення для геодезії та землеустрою. Було визначено, яку ж саме роль відіграють геоінформаційні системи в геодезії, та проаналізовано можливості, переваги та недоліки геоінформаційної системи QGIS. В результаті була побудована цифрова модель рельєфу м. Харків на основі даних SRTM (Shuttle Radar Topographic Mission) в середовищі QGIS.
Keywords: цифрова модель рельєфу; геоінформаційні системи; QGIS; shuttle radar topographic mission