Дослідження електричних режимів роботи високовольтної акумуляторної батареї електромобіля - Кузуб, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – підвищення ефективності роботи електромобіля за рахунок аналізу електричних режимів АКБ та моделювання перехідних процесів при рекуперативному гальмуванні. Об’єкт дослідження – процеси роботи високовольтної батареї та системи живлення електромобіля. Предмет дослідження – електричні режими роботи високовольтної акумуляторної батареї електромобіля, зокрема процеси зарядження, розрядження та рекуперації енергії, а також їх вплив на ефективність функціонування системи живлення і загальну енергоефективність електромобіля. Дипломна робота присвячена аналізу електричних режимів АКБ електромобіля та дослідження перехідних процесів у системі живлення під час рекуперативного гальмування. Розроблено математичні моделі, проведено симуляції у MATLAB, визначено вплив параметрів батареї та тягового приводу на ефективність енергетичних процесів. Практичне значення роботи полягає у можливості оптимізації систем керування електромобілями, підвищення енергоефективності та продовження ресурсу АКБ.
Keywords: високовольтна батарея; перехідні процеси; рекуперативне гальмування; MATLAB; система живлення; АКБ