Розроблення алгоритму визначення товщини конструктивних шарів дорожнього одягу та пошуку локальних вкраплень методами підповерхневої георадіолокації - Батракова, А. Г.; Batrakova, Angelika; Дорожко, Є. В.; Dorozhko, Yevhen; Урдзік, С. М.; Urdzik, Serhii; Шелкова, І. С.; Shelkova, Iryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті запропоновано метод реєстрації відбиття надширокосмугових імпульсних сигналів георадара на різних поляризаціях та описано процедуру оброблення георадарних показників під час розв’язання завдань товщинометрії та дефектоскопії нежорсткого дорожнього одягу з підповерхневими неоднорідностями та слабкоконтрастними шарами. Емпіричні дослідження підтвердили ефективність запропонованого методу та алгоритму. Сукупність досягнутих результатів підвищує точність визначення товщини шарів і позиціонування підповерхневих неоднорідностей.
Development of the algorithm for determining the thickness of the structural layers of the non-rigid pavement and searching for local inclusions using sub-surface georadiolocation methods
Keywords: нежорсткий дорожній одяг; георадар; надширокосмугові імпульсні сигнали; діелектрична проникність; товщинометрія; підповерхневі неоднорідності; non-rigid pavement; GPR; ultra-wideband pulse signals; dielectric constant; thickness measurement; subsurface heterogeneities; 625.7:528.48; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.125