Удосконалення методів діагностування гальмівних систем легкових автомобілів в дорожніх умовах і на роликових стендах - Горбачов, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – провести аналіз силової взаємодії автомобіля з повноопорним стендом і на його підставі запропонувати найбільш раціональну схему стенда з біговими барабанами, що забезпечує виконання вимог по зчепленню і стійкості. Об’єкт дослідження – процеси діагностування гальмівних систем автомобілів методами дорожніх і стендових випробувань. Предмет дослідження – силова взаємодія автомобіля при проведенні динамічних випробувань на стенді з біговими барабанами. У дипломної роботі розглянуто силова взаємодія автомобіля з повноопорним стендом, що забезпечує виконання вимог по зчепленню. Проаналізовано вплив роботи ABS на ефективність гальмування автомобіля. Висвітлено існуючі типи устаткування для перевірки автомобільних гальмівних систем.
Keywords: гальмівні системи; повноопорний стенд; ABS; інерційний стенд з біговими барабанами; силова взаємодія автомобіля зі стендом