ВIМ-моделювання під час геодезичного контролю будiвництва - Наливайко, Тарас Антонович; Наливайко, Тетяна Тарасiвна; Nalivayko, Taras; Nalyvaiko, Tatiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статтi пропонується проаналiзувати головнi переваги та недолiки використання БПЛА під час геодезичного контролю всiх етапiв будiвництва. Визначено переваги використання дронiв, зокрема бiльш швидке виконання робiт, отримання великомасштабних знiмань зруйнованих територiй, безпечнiсть, легкiсть у використаннi, низька вартiсть. До недолiкiв належать неможливiсть проведення точного нiвелювання під час аерофотозйомок, значна залежнiсть вiд погодних умов.
BIM-modeling for geodetic control of construction
Keywords: ВIМ; цифрова модель; доповнена реальнiсть; вiзуалiзацiя графiчного об'єкта; 3D-моделювання; моделювання тривимiрних об'єктiв; digital model; augmented reality; visualization of a graphic object; 3D modeling; modeling of three-dimensional objects; building; surveying methods; information system about territory; 691; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.1.146