Дослідження навантаження шарнірного з’єднання та робочого обладнання машини напірної дії для дорожнього будівництва за допомогою математичного моделювання - Щербак, О. В.; Сумінов, А. В.; Shcherbak, Oleh; Suminov, Andrii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Запропоновано методику визначення динамічних навантажень на робоче обладнання та шарнірне з’єднання навантажувача на основі математичних моделей, що дають змогу оцінити вільні коливання напіврам тягача та робочого навантажувального обладнання під час заглиблення ковша в ґрунт.
Investigation of the load of the hinge joint and working equipment of the pressureacting machine for road construction by means of mathematical modeling
Keywords: математичне моделювання; гідропривод; тиск; універсальна технологічна машина; ківш навантажувального робочого обладнання; вільні коливання; mathematical modeling; hydraulic drive; pressure; universal technological machine; bucket of loading work equipment; free oscillations; 621.869; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.95