Оцінка несучої здатності конструкції дорожнього одягу нежорсткого типу за параметрами її деформації під дією динамічного навантаження - Коваленко, Богдан Рустамович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Міцність дорожніх конструкцій є основним показником транспортно-експлуатаційного стану від якого залежать рівність покриттів, працездатність, надійність автомобільних доріг. Методи визначення міцності дорожніх конструкцій, які на даний час використовуються в Україні, мають низку недоліків серед яких наступні: вимірювання пружного прогину виконується в тестових точках, не виконується визначення несучої здатності окремих конструктивних елементів дорожньої конструкції, низька продуктивність, висока трудоємність, складність в калібруванні обладнання, висока вартість устаткування (особливо закордонного виробництва).
Keywords: несуча здатність; міцність; жорсткість; дефлектомір; деформація; чаша прогину навантаження