Підвищення ефективності робочого процесу скрепера дз-87 за рахунок адаптивного робочого органу - Хаддажі, Абделлатіф (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – шахтний конвеєр типу СП 301. Мета роботи – розробка раціональної конструкції ковша скрепера з циліндричним днищем та задньою стінкою, оснащеною адаптивною поверхнею. Метод дослідження – в роботі використані теоретичні та експериментальні данні. У роботі проведений аналіз основних напрямків удосконалення робочого обладнання скреперів, та визначити перспективне рішення для дослідження його ефективності; виконано експериментальні дослідження ефективності пропонованого робочого обладнання; виконано аналіз експериментальних досліджень і сформовано практичні пропозиції по конструкції робочого обладнання скрепера. За даними експериментальних досліджень виконано технічний проект скрепера на базі трактора Т-150К.
Keywords: скрепер; ковш; грунт; робочий процесс; трактор; тягове зусилля; надзвичайна ситуація