Дослідження економічності гібридних транспортних засобів та електромобілів в експлуатаційних умовах - Кулізін, Ярослав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес визначення економічності гібридних транспортних засобів та електромобілів в залежності від умов експлуатації. Мета дослідження – підвищення ефективності використання гібридних транспортних засобів та електромобілів за рахунок визначення їх економічності в різних експлуатаційних умовах Предмет дослідження - метод визначення впливу різних умов експлуатації на економічність гібридних транспортних засобів та електромобілів. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити ефективність використання гібридних транспортних засобів та електромобілів за рахунок визначення їх економічності в залежності від експлуатаційних умов. Виконано аналіз розвитку екологічно чистих транспортних засобів в Україні та світі, проведено схем побудови гібридних транспортних засобів та електромобілів, виконано дослідження джерел живлення гібридних транспортних засобів та електромобілів, проведено визначення режимів руху та експлуатаційних умов для гібридних транспортних засобів та електромобілів, зроблено розрахунок економічності гібридних транспортних засобів та електромобілів в експлуатаційних умовах, розглянути питання охорони праці; сформульовані висновки.
Keywords: тягова акумуляторна батарея; гібридний транспортний засіб; електромобіль, економічність; експлуатаційні умови; режими руху; вартість експлуатації