Удосконалення підходів до технічного обслуговування і ремонту автоматичних коробок передач автомобілів - Мудрік, Данило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – дослідити особливості обслуговування та ремонту автоматичних коробок передач сучасних автомобілів різних марок. Об’єкт роботи – автоматичні коробки передач автомобілів. Предмет роботи – процес експлуатації, обслуговування та ремонту автоматичних коробок передач автомобілів. Методи дослідження – аналіз технічної експлуатації, ремонту і обслуговування автоматичних коробок передач; практичні дослідження основних несправностей автоматичних коробок передач. У даній роботі представлені та визначені основні аспекти ремонту та обслуговування трьох основних типів АКП – класичної, роботизовано, варіаторного типу. Досліджені правила експлуатації автоматичних коробок передач сучасних автомобілів. Проведено аналіз типових несправностей кожного виду АКП. Дані рекомендації до удосконалення методу усунення цих несправностей.
Keywords: автомобіль; коробка передач; експлуатація; обслуговування; діагностика; ремонт