Дослідження впливу тиску на опорну поверхню при оцінці прохідності транспортноготзасобу категорії М1 - Бакуменко, Артем Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – прохідність транспортного засобу(ТЗ) категорії М1. Мета дослідження – проаналізувати фактори, які впливають на прохідність транспортного засобу категорії М1. Дослідити вплив тиску на опорну поверхню при оцінці прохідності транспортного засобу категорії М1. Предмет дослідження – вплив тиску на опорну поверхню при оцінці прохідності транспортного засобу категорії М1 з використанням автомобільного комплекту гусениць, на прикладі DOMINATOR® Standard та DOMINATOR® XL. Була проаналізована прохідність транспортних засобів категорії М1, яка є ключовим параметром, що визначає їх здатність пересуватися по складних або відсутніх дорожніх покриттях. Вона обумовлена низкою технічних характеристик, які впливають на динамічну взаємодію транспортного засобу з різними типами рельєфу.
Keywords: прохідність; питомий тиск на грунт; тиск на опорну поверхню