Теоретико-методологічні підходи до розробки державних стратегій розвитку міських територій - Лук’янихін, В. О.; Лук’янихіна, О. А.; Теліженко, О. М.; Циганенко, О. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2011)
У статті розглянуто теоретико-методологічні підходи формування соціо-екологоекономічних стратегій розвитку міських територій. Запропоновано загальні принципи їх розробки та основні науково організаційні принципи територіального розвитку. Встановлено цільові орієнтири, які можуть бути виражені в інтегральних показниках розвитку міських територій. Запропоновано принципові напрями діяльності та завдання кожної складової соціо-еколого-економічного розвитку міських територій.
Keywords: соціо-еколого-економічні стратегії; інтегральний показник розвитку; міська територія; принципи територіального розвитку; social - ecological - economical strategy; integrated indicator of development; urban territory; principles of territorial development; 338.24.021.8