Пристрій побудови маршрутів передачі інформації в інформаційних мережах спеціального призначення - Кашкевич, Світлана Олександрівна; Шишацький, Андрій Володимирович; Неронов, Сергій Миколайович; Плєхова, Ганна Анатоліївна; Єфименко, Олександр Володимирович; Щукін, Олександр Вікторович; Орел, Олександр Володимирович; Кириченко, Ігор Георгійович; Холодов, Антон Павлович; Мусаєв, Заур Разилович; Ковалевський, Сергій Германович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій побудови маршрутів передачі інформації в інформаційних мережах спеціального призначення із можливістю самоорганізації містить передавальну та приймальну частини пристрою, при цьому передавальна і приймальна частини з'єднані між собою каналом передачі інформації. До складу передавальної частини пристрою побудови маршрутів передачі інформації в інформаційних мережах спеціального призначення із можливістю самоорганізації додатково введено блок вибору цільової функції управління маршрутами, блок вибору типу маршрутизації, блок вибору кількості маршрутів та блок вибору способу розсилання службової інформації в мережі. У передавальній частині пристрою джерело інформації з'єднано послідовно блоком вибору цільової функції управління маршрутами, вихід якого послідовно з'єднано з входом блока вибору типу маршрутизації, вихід якого послідовно з'єднано з входом блока вибору кількості маршрутів, вихід якого послідовно з'єднано з входом блока вибору способу розсилання службової інформації в мережі, вихід якого через канал передачі інформації з'єднаний з входом отримувача інформації приймальної частини пристрою.
Keywords: зв'язок; інформаційна мережа; передача даних