Удосконалення технологічного процесу навантаження та розвантаження м'ясних напівфабрикатів на складі ПРАТ «Комплекс Безлюдівський м'ясокомбінат» - Шияненко, Катерина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення технологічного процесу навантаження та розвантаження м'ясних напівфабрикатів на складі ПРАТ «Комплекс Безлюдівський м'ясокомбінат» за рахунок формування транспортного пакету з використанням ящиків та піддонів, розрахунку необхідної кількості ящиків та піддонів та вибору раціонального механізму для виконання навантаження та розвантаження м'ясних напівфабрикатів на складі ПРАТ «Комплекс Безлюдівський м'ясокомбінат». Об'єкт дослідження – процес навантаження та розвантаження м'ясних напівфабрикатів на складі ПРАТ «Комплекс Безлюдівський м'ясокомбінат». Метод дослідження – аналітично-практичний. У якості критерію ефективності у роботі обрано загальні витрати часу на виконання навантажувально-розвантажувальних робіт. При запропонованій схемі розміщення обраного піддону у кузові автомобіля з напівпричепом Schmitz Carrier Vector 1550 досягається підвищення коефіцієнта використання вантажності автомобіля до значення 0,73. Для виконання вантажних робіт із напівфабрикатами обрано електронавантажувач Toyota Traigo, тому що його продуктивність вище, ніж у електронавантажувача Balkancar і дорівнює 30,2 т/доб. При застосуванні прийнятих у роботі рішень можливе отримання технологічного ефекту – зменшення часу навантаження 1 тонни напівфабрикатів на 3 хвилини. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, які займаються навантаженням та розвезенням власних м’ясних напівфабрикатів. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: коеффіцієнт використання вантажності; навантаження-розвантаження; піддон; рівень механізації; транспортний пакет