Енергозберiгаюча гiдросхема бульдозера з неповоротним вiдвалом - Холодов, Антон Павлович; Хмара, Леонiд Андрiйович (My University, 2017)
Енергозберігаюча гідросхема бульдозера з неповоротним відвалом, яка містить гідронасос, гідравлічно з'єднаний з напірною магістраллю базової гідросистеми бульдозера, паралельно до якої включено гідроакумулююючу систему енергії, виконану у вигляді з'єднаних гідророзподільників, редукційного клапана і гідропневмоакумулятора, яка відрізняється тим, що гідроакумулююча система виконана у вигляді гідроакумулятора і двох гідророзподільників керування процесу зарядки\розрядки гідроакумулятора, причому гідроакумулятор має енергоємність, не меншу, ніж енерговитрати насоса на етапі копання бульдозера.
Keywords: машинобудування; гiдравлiка