Підвищення надійності гідропривода вентилятора системи охолодження спеціального пересувного гусеничного крана - Толмач, Роман Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Предметом цього дослідження є мобільна пересувна дробильно-сортувальна установка (ПДСУ). Об’єкт дослідження – робочий процес цієї установки під час дроблення та сортування матеріалів. Мета роботи полягає у підвищенні ефективності роботи мобільної установки шляхом заміни стандартних компонентів на потужніші робочі елементи ПДСУ. У дослідженні представлено модернізацію будівельної техніки – пересувної дробильно-сортувальної установки ПДСУ20, яка використовується для виробництва щебеню, необхідного в будівництві земляних споруд. В результаті розрахунків підібрано потужніші робочі органи ПДСУ, що підвищило продуктивність на 15%. Було визначено відповідні дробарки та перераховано привід щокової дробарки з урахуванням потрібної розрахункової продуктивності. Проведені розрахунки підтвердили технологічну можливість модернізації.
Keywords: модернізація; пересувна дробильно-сортувальна установка; грохот; щебень; робочий орган; дробарка; продуктивність; безпека.