Дослідження впливу суперпластифікатора МС Power Flow 5575 на властивості бетонних сумішей та бетонів - Звонар, Віктор (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Після аналізу літературного огляду виконано експериментальні дослідження технологічних властивостей цементних паст, розчинних та бетонних сумішей з суперпластифікаторами двох різних типів. Вивчено відмінність міцності і довговічності бетонів з добавками Fk88, а також Power Flow5575. Розроблено технологію виготовлення бетонних сумішей. Розроблено заходи щодо, охорони праці та навколишнього середовища, а також контролю якості при виготовленні бетонних сумішей. Проведено розрахунок економічної ефективності використання полікарбоксилатного суперпластифікатору в порівнянні з меламінформальдегідним суперпластифікатором.
Keywords: цементна паста; розчинна суміш; бетонна суміш; суперпластифікатор; легкоукладальність; збереження рухливості в часі; міцність; водопоглинання; морозостійкість