Моделювання посилення прогонових будов мостових споруд накладною плитою - Яровий, Тарас Борисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Моделювання та посилення несучих елементів мостових споруд, аналіз напружено-деформованого стану в програмному комплексі ЛІРА. Наведено аналіз методів посилення прольотних будов та опор, аналіз методів поширення прольотних будов та опор. Розглянуто конструкцію шляхопроводу на автомобільній дорозі Р-51, км 116+200 . Запропоновано посилення конструкції прогонової будови накладною монолітною плитою зі зміною розрахункової схеми споруди. Виконано теоретичні розрахунки шляхопроводу в програмному комплексі «ЛІРА САПР 2016». Проведено аналіз впливу зміни розрахункових і геометричних схем.
Keywords: шляхопровід; посилення прольотних будов; розширення мостів; несуча здатність; накладна плита