Удосконалення технологічного процесу перевантаження сільськогосподарської продукції на залізнично-автомобільному терміналі N'UNIT - Хасанов, Руслан (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення технологічного процесу перевантаження сільськогосподарської продукції на залізнично-автомобільному терміналі N'UNIT за рахунок визначення частки сільськогосподарської продукції, що перевантажуються за прямим варіантом та розміру страхового запасу. Об'єкт дослідження – процес перевантаження сільськогосподарської продукції на залізнично-автомобільному терміналі N'UNIT. Метод дослідження – аналітично-практичний. У роботі визначено частку сільськогосподарської продукції, що перевантажуються за прямим варіантом і яка забезпечує оптимальну роботу залізнично-автомобільного терміналу N'UNIT дорівнює 18800 тонн на рік, а необхідний розмір страхового запасу сільськогосподарської продукції на терміналі N'UNIT, що забезпечить безперебійну роботу залізничного та автомобільного транспорту складе 100 т, а термін збереження – 1,2 доби. Для перевезення сільськогосподарської продукції з терміналу N'UNIT обрано автомобіль Foton АС-3163 по найменшій собівартості, вантажність автомобілю складає 14 тонн, а їх необхідна кількість складе 24 одиниці. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, які займаються перевантаженням продукції з залізничного транспорту на автомобільний. Область застосування: перевантажувальні термінали.
Keywords: витрати; перевантаження сільськогосподарської продукції; прямий варіант перевантаження; страховий запас