Аналіз і оцінка стаціонарних джерел забруднення при зберіганні, техніч-ному обслуговуванні та поточному ремонті дорожньої мережі - Негуторова, Катерина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі розроблені заходи щодо зниження викидів шкідливих речовин на підприємстві. У роботі був проведений аналіз і оцінка стаціонарних джерел забруд-нення підприємства. Була дана характеристика технології виробництва і технологічного устаткування, а також характеристика газоочисного обладнання. У роботі приведені перелік і параметри забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря. У даній роботі був проведений розрахунок і аналіз приземних конце-нтрацій забруднюючих речовин від джерел викидів. У роботі була визначена категорія небезпеки підприємства й обґрун-товані розміри його санітарно-захисної зони. Обґрунтовано контроль за дотриманням нормативів гранично допустимих викидів і заходи щодо їхнього досягнення. Проведення розрахунків і визначення пропозицій нормативів гранич-но допустимих викидів. Був проведений розрахунок економічного збитку від негативного впливу викидів забруднюючих речовин.
Keywords: шкідливі речовини; викиди шкідливих речовин; концентрації шкідливих речовин; категорія небезпеки підприємства; гранично допустимі викиди; гранично допустимі концентрації; санітарно-захисна зона