Вплив спектральної характеристики вхідного сигналу інформаційно-вимірювальної системи тиску на точність його відновлення - Сальнікова, Світлана Адольфівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра об’єктом дослідження є інформаційно-вимірювальна система тиску, що включає нелінійний інерційний канал. Мета кваліфікаційної роботи полягає у теоретичному аналізі та експериментальному моделюванні впливу спектральної щільності вхідного сигналу на якість його відновлення в інформаційно-вимірювальній системі тиску. Предмет дослідження – залежність точності реконструкції вхідного тиску від спектральних характеристик сигналу на виході системи. Методи дослідження: проведення моделювання та розрахунків у програмному середовищі MATLAB / Simulink обраної моделі вимірювального каналу тиску для вирішення поставленої задачі. Узагальнення отриманих висновків. Актуальність дослідження полягає у необхідності покращення методів реконструкції тиску в умовах дії шумів та динамічних спотворень. Результати роботи можуть бути використані для оптимізації сигналів тестування, побудови адекватних моделей вимірювального каналу та вдосконалення фільтраційних та корекційних алгоритмів в інформаційно-вимірювальній системі тиску.
Keywords: вимірювальний канал тиску; датчик тиску; інерційність; інформаційно- вимірювальна система тиску; модель Гаммерштейна; нелінійність; спектральна щільність сигналу