Технологія та організація експлуатаційного утримання автомобільної дороги М-22 Полтава-Олександрія на ділянці км 5+000 - км 29+000. Частина 1. Весняне, літнє та осіннє експлуатаційне утримання - Сальніков, Владислав Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Визначені перелік робіт з експлуатаційного утримання в весняний, літній на осінній періоди року, визначені конкретні елементи дороги, що потребують виконання робіт, місця проведення робіт; розроблено технологію та організацію виконання робіт з планування узбіч автогрейдером, визначені об’єми з очищення проїзної частини та смуги відводу, розроблено технологію та організацію з герметизації тріщин в асфальтобетонному покритті.
Keywords: Автомобільна дорога; експлуатаційний стан; утримання; пучиноутворення; бітумна мастика; герметизація