Екологічна характеристика виробничих процесів ТОВ Фабрика "Варіант" - Пилипенко, Руслан Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Методи дослідження – аналітичний, розрахунковий. В роботі розглянуті технологічні процеси підприємства які призводять до виникнення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розраховано їх обсяги, проведено розрахунок розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, скорегована санітарно-захисна зона, розраховано технологічні параметри запропонованого циклону ЦН – 15 для очищення викидів від абразивно-металевого пилу.
Keywords: медична апаратура; забруднюючі речовини; викиди в атмосферне повітря; санітарно-захисна зона; циклон