Удосконалення управління оборотними коштами підприємств автотранспорту та логістики - Лимар, Костянтин Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуті особливості управління оборотними коштами підприємств транспортно-логістичного комплексу. Визначено основні поняття та еволюція розвитку управління оборотними коштами; розглянуті сучасні напрямки удосконалення управління оборотними коштами підприємств автотранспорту та логістики; проаналізовано існуючі методи управління оборотними коштами на підприємствах транспорту та логістики; оцінено розвиток управління оборотними коштами ТОВ «ТрансСервіс1»; впроваджено інтегровану цифрову систему прогнозування та моніторингу оборотних активів; надано оцінку ефективності впровадження інтегрованої цифрової системи. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розвиток управління оборотними коштами є перспективним напрямком як досліджень в сфері управління, так і для практичного застосування на підприємствах транспорту та логістики.
Keywords: оборотні кошти; управління оборотними коштами; цифрова трансформація; інтегрована цифрова система