Дослідження зміни продуктів зносу в моторній оливі Крол 10W-40 при експлуатації автомобіля самоскида Komatsu - Косьмін, Станіслав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження – процеси змінювання фізико-хімічних властивостей моторних олив автомобілів. Мета роботи – оцінка властивостей моторних олив, що дозволяє підвищити ефективність використання автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу моторних олив. Методи дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методик, встановлених відповідними ДСТУ. В дипломній роботі зроблено аналіз умов експлуатації автомобілів самоскидів, термінів зміни олив, методів контролю якості оливи і бракувальних показників відпрацьованих олив. Проведено аналіз кореляційного зв'язку показників якості олив. Отримані результати зміни в’язкості, щільності оливи та концентрації заліза у моторній оливі Крол SAE 10W-40 при експлуатації автомобіля самоскида Komatsu HD 1200.
Keywords: аналіз методів; бракувальні показники; якість оливи; концентрація заліза; експеримент; автомобіль; експлуатація