Оцінка конструктивних і експлуатаційних властивостей автомобілів з пневматичною підвіскою - Коваленко, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета і завдання дослідження. Основною метою роботи є розробка заходів та методів для більш досконалого діагностування підвіски сучасних легкових автомобілів шляхом поліпшення технічного обслуговування автомобілів за рахунок застосування сучасного технологічного обладнання. Об'єктом дослідження є коливання підвіски автомобіля. Предметом дослідження є підвіска сучасних легкових автомобілів. Методи дослідження. В роботі використані аналітичні методи дослідження. Дослідження виконані в лабораторії кафедри інжинірингу систем автомобільного транспорту в ХНАДУ. У роботі аналіз підвісок сучасних легкових автомобілів, пропоноване спеціалізований пост для діагностування, перевірки та ремонту підвіски. Виконано підбір технологічного встаткування для виконання необхідних технологічних робіт по діагностиці сучасної підвіски. Запропоновано стенд для перевірки технічного стану елементів підвіски, їх зносу и своєчасного технічного обслуговування. Освітлено питання безпеки життєдіяльності на підприємстві. В заключенні виконано техніко-економічна оцінка рішень.