Використання системи дистанційного навчання MOODLE для викладання дисципліни «Хімія» у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті - Даценко, Віта Василівна; Хоботова, Еліна Борисівна; Datsenko, Vita; Khobotova, Elina (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розглянуто використання системи MOODLE та перспективи її застосування при вивченні дисципліни «Хімія» здобувачами вищої освіти на 1-му курсі автомобільного факультету ХНАДУ. Представлений навчальний дистанційний курс «Хімія», розроблений у системі MOODLE, дозволяє на новому рівні організувати навчання здобувачів вищої освіти. Наведені в роботі електронні ресурси платформи MOODLE сприяють підвищенню рівня знань здобувачів вищої освіти, розвитку в них навичок самостійної роботи, надають можливість самооцінки знань, що є необхідною умовою ефективності процесу навчання. Зроблено висновок, що система дистанційного навчання MOODLE являє собою педагогічну технологію, повністю побудовану на використанні інформаційних і комунікаційних систем. Інформаційно-освітнє середовище навчання MOODLE є гнучким і таким, що легко адаптується до вимог ЗВО та можливостей здобувачів вищої освіти.
Using the MOODLE distance learning system for teaching the discipline of Chemistry in a technical educational institution
Keywords: навчальний процес; дисципліна «Хімія»; електронні ресурси; дистанційний курс; система MOODLE; educational process; discipline Chemistry; electronic resources; distance course; MOODLE system; 372.854; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.153