Транспортний засіб категорії М2. Розробка коробки передач та аналіз конструкції керованих підвісок - Карповець, Руслан Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М2. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії М2. В ході виконання дипломного проєкту було здійснено аналіз конструкцій транспортних категорії М2, виокремлено особливості конструкцій агрегатів трансмісії. Значна увага приділялася конструкції коробок передач та особливостям будови підвіски, розташуванню та типу її компонентів. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, була розроблена коробка передач транспортного засобу категорії М2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати дипломного проекту можуть бути використані при проектуванні трансмісій транспортних засобів категорії М2 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; коробка передач; крутний момент; підвіска